Aktualizace

16.08.2013 14:07

Po dlouhé době zase přidávám nějaké ty novinky, co se u nás za poslední dobu přihodily. V první řadě chci nejdříve poděkovat chs Od Golema, za hlídání Pearl a miminek v době naší dovolené. Prcci vyrostli do krásy, no posuďte sami: 

←(Montgomery)  ← (Macbeth)

Bohužel se mi někam záhadně ztratila fotka Mallaficent, takže jen takto písemně musím potvrdit, že se z ní stala pěkná slečna :)
Z naší dovolené jsme si ale neodnesli jen vynikající vzpomínky a zážitky, cestou zpátky jsme se stavili v italské chovatelské stanici "del Titicaca" a importovali si 3 úžasné bílé peruánečky ♥ -  ←Meringa ← Mr. Franklin ← Ova
Už jen stačí počkat, až naberou patřičnou váhu a jedeme zkusit nějaké ty výstavy. Aby těch přírůstků do naší velké "rodiny" nebylo málo, včera jsme se byli podívat na Speciální výstavu tady v Praze a neodolali černo-bílému peru samečkovi. Domů jsme tedy nejeli s prázdnou a přivezli si od Evy Hruškové (chs Od Bejbinky) tohoto fešáka , kterého jsem se neubránila pojmenovat Sherlock Holmes :) Fotky přidám co nejdříve. Mimojiné se k nám vrátil i po dlouhé Touch, jenž se vrátil z krytí z chs Fuerteventura, tak snad splnil svojí práci :)

Teď už ale musím přejít už k těm špatnějším zprávám. V neděli ve 2 hodiny ráno porodila předčasně samička Isis 4 malé drobňoučké prcky- tři klučíky a jednu holčičku, s neuvěřitelně nizoučkými porodkami- 35, 36, 45 a 46 gramů. Miminkům jsme nedávali a ani stále nedáváme moc nadějí na život, ale úspěšně se pořád drží a dokonce všichni překonali hranici 55 gramů, čehož si moc cenním. Aby se toho ale v neděli nepřihodilo málo, zemřela naše vysokobřezí samička Cesmínie Fiorella. Vůbec netušíme co se mohlo přihodit, jestli v tom mají prsty ty přetrvávající a vysilující vedra, či něco jiného.. To už ale stejně nezjistíme, takže nám nezbývá nic jiného, než přijmout fakt, že Cesmínka již není mezi námi... :( 
Snad jsme si ty špatné zprávy vybrali na dost dlouho dopředu a prozatím teď bude vše probíhat jak má.. 
Co se týče novinek, musím napsat, že Vickynka je momentálně k prasknutí a každým dnem očekáváme miminka. Ostatní samičky- Nebraska, Eset, Happy Summer a Happy Day, mají na porod ještě dost času (cca 2 týdny). 
Do nových domovů odešel Faramir (na mazlíka), Montgomery (do chs Od Mikulky), Kleopatra (také do chs Od Mikulky) a Mallaficent, která bude sloužit jako základ pro budoucí chov.
Co se týče výstav, plánujeme jet příští měsíc Louny, takže snad se nic nepokazí a všechno nám vyjde, jak má :)