Novinky

16.12.2013 12:19

Po dlouhé době přidávám pár novinek... :) 
Nejdřív začnu s tou horší zprávou...Od Hawaii se nám narodil vrh T, bohužel porod nedopadl dobře a dvě miminka už byla mrtvá - jedno bylo obrovské a druhé pro změnu malé. Třetí klučík žil, ale ke vší té smůle nás hned druhý den opustil. Vím, že k chovu takovéto smutné události patří, ale na to se člověk nemůže připravit :(
             

Ted už k tomu lepšímu. 30. 11. jsme jeli na poslední výstavu v roce - do Turkovic. Výstava byla DUO -  tzn. s dvojitým posudkem a dopadla pro nás nad mé očekávání.  Posuzování bylo přísnější a konkurence v peruánech nezvykle větší ( za což jsem ráda - jen tak dál ), přesto si moji morčíci vybojovali krásné bodíky a ještě umístění! :))
Vyjma Macbetha, byli všichni posouzeni od Denisy Vítkové a Anny Havlínové:

Výsledky
Meringa del Titicaca-
97 bodů+ 97 bodů- Nejlepší peruánec, Nejlepší dlouhosrsté junior a Nejlepší dlouhosrstý pár!
Ova del Titicaca- 96 bodů + 96 bodů- 3. Nejlepší peruánec, 3. nejlepší dlouhosrsté junior
Mr. Franklin del Titicaca- 95,5 bodů + 96 bodů- 5. nejlepší peruánec, Nejlepší dlouhosrstý pár
Quill Od Černé růže- 95 bodů + 95,5 bodů
Macbeth Od Černé růže- 95 bodů
(Denisa Vítková) + 95 bodů (Andrea Kroftová)
Cipísek Od Kuličky- 94,5 bodů + disk  (celou dobu se dobýval k sousedovi, až si na nose vybudoval vír)
Celkově jsme zakončili výstavní sezónu velmi dobře a nepřetrhli tak šňůru umístění za tento rok :)) 

            

 

Další novinkou je, že naše odchovankyně Snow White a Renesmé pojedou 15. ledna do chovu do Itálie a zároveň nám v ten den přijede italská posila chovu v podobě bílého peruánečka, na něhož se již nemůžu dočkat. 
A aby té posily nebylo málo, koupili jsme si krásného, mohutného, saténového samečka - Octaviana z Westminstru (foto dodám později). Po lednové výstavě v Praze, ho plánujeme dát k SG italské samičce Merice del Titicaca, tak snad se zadaří a něco saténového nám z tohoto spojení vyleze. V lednu máme v plánu dát k sobě i Mr. Franklina a Ovu, o všem budete informováni v sekci "plánované odchovy" :))