Všehochuť :-))

08.10.2013 18:37

Za poslední dobu od minulé aktualizace se toho přihodilo celkem hodně. Začnu tím, že máme dalšího člena do našeho chovu - krásného trikolorního peruánečka Gideona z chs Cavia Cobaya. Má vlohu pro satény a vlnitou srst, tak už jen sehnat alpaku/peruánku-TG v saténu či v Sgčku a nevěsta bude na světě :) 

 
                                                       

Dále jsme v sobotu 21. 9. vyrazili na 3. Barevnou výstavu morčat v Hradci Králové, která byla stejně jako minulý rok moc pěkná. Brali jsme Meringu, Mr. Franklina, Ovu a Macbetha. Ráno proběhlo posuzování a byli jsme opravdu mile překvapeni bodíky u Macbetha, kterého nám posoudil polský posuzovatel Mateusz Kozuch. Ostatní posuzovala Denisa Vítková a taktéž dopadli suprově a jsem ráda, za jejich posouzení. V rychlosti- 

Macbeth Od Černé růže- 96 bodů- 5. nejlepší bicolor (ve srovnání s konkurencí cca 23 morčat, je to velký úspěch)
Meringa del Titicaca- 96 bodů
Ova del Titicaca- 96 bodů
Mr. Franklin del Titicaca- 95,5 bodů
To ale ještě není zdaleka vše...  S úsměvem na rtech jsme dosedli do auta, jenže auto...nejelo. A to se stalo tak, že se nám vybila autobaterie. Celé je to na dlouhé vyprávění, ale musím poděkování všem, co se aktivně zapojili do tlačení a rozjíždění auta a následně pomáhali i při nabíjení baterie  :D


                                                        


Následující týden nás žádná výstava nečekala a tuto sobotu ( 5.10.), jsme se zúčastnili další moc povedené výstavy v Pardubicích. Na výstavu jsem se dostala bohužel jen se dvěma jedinci, což bylo potom těžké vybírat, koho vzít. Nakonec jsem se rozhodla vzít Meringu a Mr. Franklina a myslím, že jsem neudělala vůbec špatně :-))
Bodíky:
Meringa del Titicaca- 96 bodů- 2. nejlepší peruánec a 2. nejlepší dlouhosrsté jednobarevné morče 
Mr. Franklin del Titicaca: 96 bodů- 3. nejlepší dlouhosrsté jednobarevné morče 

                

                                                                  

 

Následovně v neděli jsem přefotila a převážila jedináčka Quillíka. Jeho váha mi dělá velkou radost, již ve dvou a půl týdnech váží 325 gramů a musím uznat, že roste do krásy.  

A příští týden nás čeká Jaroměř, kam se opravdu moc těšíme :))